Tévedés a tanyavilágban és ittas vezetés Simontornyán

Egy kunszentmiklósi autós órákig tévedt a tanyavilágban, míg egy simontornyai sofőrt háromszor állítottak meg ittas állapotban hat napon belül, ráadásul soha nem is rendelkezett jogosítvánnyal.

Letért egy földútra és onnan már nem találta meg a visszaútat egy 57 éves kunszentmiklósi férfi, aki Kunadacs és Szabadszállás között autózott szerda este. A forgalmat egy földútra terelték az út rekonstrukciója miatt, a sofőr pedig a sötétben eltévedt, több órát keringett a tanyavilágban. Amikor a telefonja lemerülőben volt, és az üzemanyag is fogyni kezdett, segítséget kért a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságtól.

A rendőrparancsnok és a Kunadacsi Polgárőr Egyesület, valamint a Róna Vadásztársaság segítségével végül éjfél után megtalálták és kivezették a műútra.

Egy másik esetben, egy 45 éves simontornyai férfi hat nap alatt háromszor került rendőri ellenőrzés alá. Először július 26-án állították meg, amikor kiderült, hogy soha nem volt vezetői engedélye, a kocsijának sem volt érvényes műszaki vizsgája, sem kötelező felelősségbiztosítása. Ittas állapotban vezetett, de ekkor még nem érte el a bűncselekmény értékhatárát, így közigazgatási bírságot kapott, valamint engedély nélküli vezetés és problémás autó használata miatti szabálysértési eljárás indult ellene.

Július 30-án újra fennakadt a rendőri ellenőrzésen, akkor már bűncselekményi értékhatárt elérő ittassággal. Az intézkedő rendőr feljelentette az ittas vezetés és az engedély nélküli vezetés miatt.

Július 31-én a férfi ismét ittasan vezetett, a szonda nagyon magas értéket mutatott, ezért előállították, és az engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe vették. Sorsáról a bíróság fog dönteni. A rendőrség szakembere figyelmeztette a férfit, hogy mi várhat rá, ha továbbra sem hagyja abba a szabálysértő vezetést, de ez sem hatott rá, mivel harmadik alkalommal, egy nappal később ismét ittasan és vezetői engedély nélkül ült volán mögé.