A magyar férfi vízilabda csapat magabiztos győzelmet aratott Japán felett

A magyar férfi vízilabda csapat 17-10-re legyőzte Japánt az olimpiai csoportkör harmadik fordulójában. A magyarok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és bár Japán a mérkőzés előtt veretlen volt a csoportban, a magyar csapat meggyőző győzelmet tudott kivívni.

A találkozón a magyar csapat már az elején erőteljesen kezdett, Molnár Erik, Vámos Márton és Fekete Gergő góljaival. Az első negyed végén már 5-2-re vezettek, és a félidőre tovább növelték előnyüket 9-4-re. A magyar csapat a mérkőzés során szilárd védekezést és hatékony támadójátékot mutatott be.

A korábbi spanyolok elleni vereség után ez a teljesítmény erős válasznak számított. A magyar csapat a következő mérkőzésén Ausztráliával mérkőzik meg szombaton 15 órakor. A párizsi olimpián a férfi vízilabda tornán a csoportok első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe. A magyar csapat korábban Franciaországot 13-12-re győzte le, majd Spanyolországtól 10-7-re kapott ki, és a következő ellenfele Ausztrália után Szerbia lesz. A végeredmény 17-10 lett Magyarország javára.