Tomika, az SMA-s kisfiú álma vált valóra: csokoládét ehetett

Nagy öröm érte a kis Tomikát, aki az SMA betegségével folytatott küzdelem után most egy nagy álmát valósíthatta meg: csokoládét evett, amit az elmúlt másfél évben nem tehetett meg.

A Galó család két évnyi harc és aggodalom után most fellélegezhet. Tomika kezelésére a szükséges összeg tavaly decemberben gyűlt össze, és a húsvéti ünnepek után meg is kapta az életmentő terápiát. Azóta a fiú sokat fejlődött, és nemrégiben egy különleges pillanat is bekövetkezett: újra ehetett csokoládét.

Tomi édesanyja, Hornischer Anikó korábban, körülbelül egy évvel ezelőtt még arról számolt be, hogy bár a gyógytorna eredményeként fia szépen halad, a nyelési nehézségek miatt csak pépes ételt tudott fogyasztani. Az SMA miatt a félrenyelés és a felköhögés is nehezebb volt számára, így az étkezés komoly kihívást jelentett.

Most azonban Anikó egy boldog pillanatot örökített meg és osztott meg a nyilvánossággal: egy fotót, amin Tomika önállóan eszik csokoládét, amit előtte nem kellett összedarabolni, és köhögés nélkül, körülbelül négy perc alatt fogyasztott el. Az édesanya hálás szívvel köszönte meg mindazoknak, akik hittek a családjukban és Tomikában.