Magyarország legrosszabb körforgalma: a szentesi kettős körforgalom

Több ezer szavazat alapján a szentesi kettős körforgalom nyerte el az Év legrosszabbja címet a Totalcar szavazásán.

A Totalcar portál szavazása május 6-án ért véget, amely során a szerkesztőség bejelentette, hogy a szentesi kettős körforgalom lett az év legrosszabb körforgalma. A szavazás kezdeti szakaszában még szoros volt a verseny, de a végére egyértelművé vált, hogy melyik körforgalom fog győzedelmeskedni.

A beküldött jelöltek közül összesen 34 körforgalom került a zsűri elé, amelyeket először 13-ra, majd az utolsó szűrés során 5-re szűkítettek le. A döntő szavazás során összesen 4034 voksot adtak le, amelyből 1555 szavazatot kapva a szentesi kettős körforgalom bizonyult a legkevésbé népszerűnek.

A második helyen a Balatonfüreden található Bóka István körforgalom végzett 1220 szavazattal, míg a harmadik helyre az egyik váci körforgalom került 792 voks segítségével.

A Totalcar megjegyzése szerint a szentesi körforgalom nem a rondasága miatt került az első helyre, hanem mert túlbonyolított kialakítása miatt vált kiemelkedően rossznak. A két körforgalom egymáshoz közel helyezkedik el, és az elsőbbségi szabályok miatt a váltáskor meg kell adni az elsőbbséget, ami tovább bonyolítja a közlekedést.