Prostiper: az Éjjel-Nappal Budapest egykori sztárja sétált be a bíróságra

Hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódott a kerítés bűntettével vádolt K. Zoltán, P. Szilvia és Sz. Vivien pere, ahol az Éjjel-Nappal Budapest egykori sztárja, Kovács Dóra is megjelent tanúként.

A vádlottakat azzal vádolják, hogy ismerősi körükből lányokat közvetítettek ki úgynevezett hoszteszmunkákra, nem csak belföldre, hanem többek között az Egyesült Arab Emírségbe, Dubajba, Abu-Dzabiba, Ibizára, de még Orlandóba, Párizsba, Saint-Tropez-ba és Monacóba is.

Az ügy már több mint egy évtizede húzódik, és a hétfői tárgyalási napon Kovács Dóra mosolyogva, bár láthatóan kissé szorongva érkezett a bíróságra, egy órával a tárgyalás kezdete előtt. A bírónőnek jelezte, hogy bár korábban úgy tűnt, nem tud részt venni a tárgyaláson, végül mégis sikerült megoldania az ottlétét.

A tárgyaláson négy további tanút is vártak, akiket rendőri elővezetéssel kellett volna a bíróságra hozni, azonban egyikük már előre jelezte, hogy nem lesz képes megjelenni.

Kovács Dóra részletes tanúvallomást tett, elmondva, hogy korábban ő maga is dolgozott hoszteszként K. Zoltánnak és Sz. Viviennek, és ezen utak során járt többek között Marokkóban, Ibizán, Nizzában, Abu-Dzabiban, Londonban, a Seychelle-szigeteken, de Dubajban is. A legtöbb meghallgatott lányhoz hasonlóan Dóra is azt állította, hogy nem sok részletre emlékszik a több mint tíz éve történt eseményekből, de korábbi tanúvallomásai és lehallgatott telefonbeszélgetései alapján kiderült, hogy buliznia, filmeznie kellett a külföldi, főként arab férfiakkal, és hogy az úgynevezett "fotózás" a vádhatóság szerint a szex fedőneve volt, amennyiben a lányok nyitottak voltak rá. Állítja, ő maga soha nem keveredett szexuális viszonyba egyik munkája során sem, ugyanakkor több százezer forintnak megfelelő napidíjat kapott csaknem minden alkalommal, amiből 20-20%-ot adott le Sz. Viviennek és K. Zoltánnak.

A tárgyaláson felmerült Lothar Matthäus neve is, amikor Kovács Dóra elmondta, hogy a német focista és edző kiválasztotta a fényképét több másik lány fotója közül, és szerette volna, ha kiutazik vele kísérőként Dél-Afrikába, a 2010-es labdarúgó világbajnokságra. Az utazás meghiúsult, de Matthäus mindenképpen meg akarta ismerni Dórát, így Magyarországon, a Gresham-palotában sor került a találkozásra. A bírónő által felolvasott jegyzőkönyv szerint Matthäus azt akarta, hogy Dóra legyen a barátnője, de a lány elzárkózott, ami után a német egyre tolakodóbb lett. Dóra ezután már nem akart találkozni vele, de K. Zoltán "mindenben a pénzt látta", ezért azt javasolta neki, hogy "húzogassa" a férfit, vagyis használja ki anyagilag.

A jegyzőkönyvekből továbbá kiderült, hogy Dórát egy amerikában is ismert magyar milliomoshoz is hívták vacsoratársaságnak, ám ezt diszkréten kellett kezelni, mivel az illető nős volt.

Miután a bírónő felolvasta a több mint egy évtizeddel ezelőtti beszélgetésekről, meghallgatásokról szóló jegyzőkönyveket, az influenszer fenntartotta a korábbi vallomásait, ám nem emlékezett a részletekre, csak arra, hogy Matthäus meg akarta ismerni őt, "egyszer-kétszer" találkoztak. Állította, hogy soha, egyik munka alkalmával sem került szexuális viszonyba senkivel, Lothar Matthäusszal sem.

A dubajozós lányok pere május végén folytatódik, ekkor Kulcsár Edinát távmeghallgatással, videótelefonon keresztül idézik a tanúk padjára.

A 2011 óta húzódó ügyben, aminek során korábban Hódi Pamelát is tanúként idézték be, K. Zoltánt, Sz. Vivient és P. Szilviát azzal vádolják, hogy az ismerősi körükből közvetítettek ki lányokat úgynevezett hoszteszmunkákra belföldre, illetve az Egyesült Arab Emírségbe, Dubajba, Abu-Dzabiba vagy Ibizára, de Orlandóba, Párizsba, Saint-Tropez-ba, Monacóba is.