Kocsis Máté a magyar baloldalról és Magyar Péterről

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint ismét külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik Magyarországon, melynek célja egy háborúpárti baloldali kormány felállítása.

Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt arról, hogy a politikai viták középpontjában a háború áll, és Magyarország a békét, míg Nyugat-Európa a háborúpárti álláspontot képviseli. A Fidesz frakcióvezetője reményét fejezte ki, hogy az európai parlamenti választáson több párt is elegendő mandátumot szerez majd ahhoz, hogy jelentős súllyal, netán új politikai egységbe szerveződve képviselhessék az európai érdekeket.

Kocsis Máté szerint a háború nem szolgálja Európa érdekeit, és bár lehet az amerikaiaknak vagy az oroszoknak érdekük, de ez nem igaz Európára. A frakcióvezető kijelentette, hogy 2022-ben nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar baloldalt külföldről finanszírozzák, és ez a folyamat a mai napig is érzékelhető.

A beszélgetés során Kocsis Máté kitért Magyar Péter politikai szerepvállalására is, akit egy új messiás megjelenésével hasonlított össze, emlékeztetve arra, hogy 2022-ben már láttunk hasonló jelenséget Márki-Zay Péter személyében. A Fidesz politikusa szerint a mögöttük álló külföldi finanszírozók célja változatlan: a háborúellenes magyar kormány megbuktatása vagy meggyengítése.

Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy a szuverenitásvédelmi törvény büntetőjogi és adminisztratív akadályokat állított fel a külföldi finanszírozás ellen, de a finanszírozók mindenre készek a szabályok kijátszására. Úgy véli, azok a személyek, akik a 2022-es kampányban dollárokat hoztak be, most ugyanazt a struktúrát építik át más baloldali szereplők mögé. Kocsis Máté szerint ez a folyamat egy újabb külföldi befolyásszerzési kísérlet része, amelynek célja egy háborúpárti baloldali kormány létrehozása Magyarországon. Hozzátette, hogy a külföldi finanszírozók módszertára végtelen, és minden ellen nem lehet védekezni. Az új baloldali szereplők mögött ismét felbukkantak azok, akik a 2022-es kampányban aktívak voltak, mint például Bajnai Gordon, Ficsor Ádám, és a "régi datadatosvilág", és ugyanazt a struktúrát, amit a régi kampányban a baloldali pártok mögé felépítettek, most áttették máshova.