Polgármesterjelöltek a jogi problémák ellenére

Bírósági eljárások és rendőrségi nyomozások ellenére is több jelenlegi és volt polgármester újra megméretteti magát a közelgő önkormányzati választásokon. Június 9-én dől el, hogy a vádlottak, gyanúsítottak és elítéltek közül ki lesz képes megtartani vagy visszaszerezni a polgármesteri címet, annak ellenére, hogy többük felett lebeg a jogerős ítélet kardja.

Zugló jelenlegi polgármestere, Horváth Csaba, aki több mint két éve került gyanúsítás alá befolyással való üzérkedés miatt, újra indul a választáson. A nyomozást még nem zárták le, és a Momentum ellenjelöltet állított vele szemben, Rózsa András személyében. Tát Margit, Méhkerék polgármestere, akit jogerősen elítéltek költségvetési csalásért és hamis magánokirat felhasználásáért, szintén újra indul, miután az előző időközi választást megnyerte. Pusztaottlakán Simonka György, akit súlyos korrupciós bűncselekményekkel vádolnak, szintén polgármester szeretne lenni, és már van két ellenfele is. Badacsonytomajban Krisztin N. László, akit költségvetési csalással és okirat-hamisítással gyanúsítanak, ismét ringbe száll, és két korábbi alpolgármester is indul ellene.

Szarvas Róbert, aki a település uniós pénzből felújított orvosi lakásába költözött, függetlenként indul a választáson. Mende polgármestere, Kaszanyi József, aki családjával Zanzibárba utazott a Covid-járvány idején, és családtagjai uniós támogatásokat is kaptak, kihívó nélkül indul. Fülöpszállás volt polgármestere, Balogh József, aki ököllel bántalmazta élettársát, most visszatérhet a közéletbe, miután lánya nem indul a választáson. Kiskunfélegyházán Csányi József, akit hűtlen kezeléssel gyanúsítanak, szembenéz kihívójával, a feljelentő Kis-Szeniczey Kálmánnal.

Nyírmártonfalván Filemon Mihály, aki egy lombkoronasétány miatt vált ismertté, újra indul, és hatan versengenek a polgármesteri posztért. Kozármislenyben Bíró Károly, akit hűtlen kezeléssel vádolnak, újra megpróbálja elnyerni a polgárok bizalmát. Törökbálint polgármestere, Elek Sándor, aki ellen hűtlen kezelés miatt emeltek vádat, az önkormányzati választások előtt kezdi tárgyalni az ügyét. Pétervásárán Eged István, aki egy uniós támogatásból épített „falusi vendégházat” saját céljaira használt, újra indul a választáson. Végül Bébben Brunner Imre, aki egy végrehajtásos ügyben került gyanúba, de nem vádolták meg, szintén újra megméretteti magát.