A WhatsApp teljes megújulása

A Meta cég bejelentette, hogy a WhatsApp üzenetküldő alkalmazás teljesen megújul iOS-en és Androidon egyaránt, új dizájnnal, friss színekkel és ikonokkal, valamint egy átdolgozott sötét móddal.

A WhatsApp új verziója egy teljesen új felhasználói felületet kínál majd a felhasználóknak. A Meta, az alkalmazás anyavállalata, nemrégiben számolt be a változásokról, hangsúlyozva, hogy a frissítés csak a megjelenést érinti, új funkciók nem kerülnek bevezetésre.

Az Android-felhasználók számára a legnagyobb változást a képernyő tetején lévő zöld sáv eltűnése jelenti. Ez a sáv 2020 óta volt jellemző a felhasználói felületre, de mostantól helyette egy egységes fehér színű felület fogadja majd a felhasználókat, zöld WhatsApp felirattal. A sötét mód kedvelői számára az alkalmazás egy egységes fekete háttérrel jelenik meg, fehér WhatsApp felirattal, és a sötét mód még sötétebb lesz.

A csevegések, az állapot és a hívások lapjai az új navigációs sávba kerülnek, amely a képernyő alján található.

Az újítások között szerepel egy új keresősáv is, amely a csevegések kereséséhez szükséges szűrési lehetőségeket kínálja majd. Ez a sáv a korábbi nagyító ikont váltja le, és lehetővé teszi az egyes csevegések, az olvasatlan üzenetek és a csoportok szűrését, valamint a kulcsszavak alapján történő keresést az előzményekben.

Az iOS felhasználók is tapasztalhatnak néhány változást. A kezelőszervek színe már nem kék, hanem zöld színűre változott, az androidos verzióhoz hasonlóan. Az üzenetküldő alkalmazás csatolmányai is megújulnak, a gemkapocs ikonon keresztül mostantól új szimbólumok segítségével oszthatnak meg tartalmakat a felhasználók.

A WhatsApp weboldalán közzétett képek alapján a dizájn így fog kinézni a különböző típusú telefonokon.