A tavaszi IPL szőrtelenítés előnyei

A tavasz beköszöntével egyre többen fordulnak a hosszan tartó simaságot biztosító IPL szőrtelenítés felé, amely otthoni kényelemben is elvégezhető, és akár egy évig is meggátolhatja a szőrszálak növekedését. Dr. Gyöngyösi Nóra PhD, bőrgyógyász-kozmetológus szerint a kezelés kíméletes és fájdalommentes, és a megfelelő rendszerességgel tartós eredmény érhető el.

A villanófényes szőrtelenítő készülékek nem biztosítanak teljesen végleges megoldást, de a tartós szőrtelenítés lehetőségét igen. A kezelések hatására a visszanövő szőrszálak gyengébbek és piheszerűek lesznek. A kezelési gyakoriság az első időszakban hetente ajánlott, majd fokozatosan csökkenthető. A készülékek hatékonysága a szőrszálak növekedési fázisától függ, ezért a rendszeres használat fontos a tartós eredmény eléréséhez.

Dr. Gyöngyösi Nóra a Braun Skin i-expert készülékét is bemutatta, amely AI technológiával van ellátva, és egy okostelefonos applikáció segítségével irányítja a felhasználót a kezelés során. A szakértő szerint még nem késő elkezdeni az IPL-es szőrtelenítést, mivel a hatékonyság néhány héten belül látható lesz, és a bőr még nem barnult meg annyira, hogy az befolyásolná a kezelés hatékonyságát.

Nyáron az IPL gépek hatékonysága csökkenhet a napbarnított bőr miatt, mivel a bőr és a szőr színe közötti különbség csökken. Azonban a rendszeres használat továbbra is fontos, és ha most kezdjük el, a meleg idő beköszöntére már látható eredményeket érhetünk el.

Az anyajegyek és az IPL-készülék használata kapcsán a szakember szerint kellő körültekintéssel nem kell problémától tartani. A nagyobb anyajegyeket ragtapasszal vagy fehér szemceruzával érdemes lefedni a kezelés idejére. Görög Zita, a márka nagykövete, pozitív tapasztalatokról számolt be a Braun új készülékével és applikációjával kapcsolatban, amelynek használata egyszerű és hasznos információkkal segíti a kezelést.