A nő, aki a halálból tért vissza

Arany-Tóth Zita megdöbbentő élményéről számolt be, amikor egy kamion elütötte, és szinte a halál torkából tért vissza. A baleset során súlyos sérüléseket szenvedett, de a gyors mentőszolgálati beavatkozásnak köszönhetően túlélte a szörnyű eseményt. A Reggeliben osztotta meg tapasztalatait, amelyek ellentmondanak annak, amit sokan gondolnak a halálról.

Arany-Tóth Zita több mint két évtizeddel ezelőtt szenvedett balesetet, amikor egy kamion elütötte. "1996-ban egy autóbalesetben idézőjelben meghaltam egy kicsit, de az volt a szerencsém, hogy közvetlen utánam jött egy mentő" - emlékezett vissza a történtekre. A mentőszolgálat gyors beavatkozása révén, amely során azonnal lélegeztető nyílást vágtak a torkán, életben maradt annak ellenére, hogy arcának bal oldala leszakadt.

A mentőhelikopter érkezésekor már az intenzív osztályon kezelték, és bár hivatalosan nem állapították meg az agyhalált, Zita megtapasztalta a halál érzését. "Azt tudom, hogy boldog, békés, nyugodt helyen voltam. Fantasztikus érzés meghalni" - mondta el, hozzátéve, hogy a halálélménye során nem tapasztalt alagútélményt, csupán a békés és boldog érzésekre emlékszik.

A halál témájában Gál Petra, az Fókusz műsorvezetője dokumentumfilmet készített, amely Arany-Tóth Zita történetét is feldolgozza, "Amit tudni akarsz a halálról" címmel.