Bankrablónak állt a 74 éves nagymama

Egy ohiói nagymama, Ann Mayers, aki korábban büntetlen előéletű volt, bankrablásra szánta el magát, hogy rendezze tartozásait, miután internetes csalók áldozatává vált. A rablás során azonban csak 500 dollárt zsákmányolt, és hamarosan a rendőrség kezére került.

Letartóztatták azt a 74 éves asszonyt, aki pisztollyal felfegyverkezve kirabolt egy bankot Fairfield Township nevű kisvárosban, Ohióban. A Daily Star beszámolója szerint Ann Mayers azért döntött a bűncselekmény mellett, mert egy online csalás következtében elvesztette minden megtakarítását, és emellett 70 ezer dolláros tartozást halmozott fel a nővére és egy barátnője felé.

Az április 19-i esemény során Mayers csupán 500 dollárt tudott megszerezni, és a rendőrség rövid időn belül elfogta. A letartóztatásakor a testkamerás felvételek tanúsága szerint az idős asszony beismerte tettét, és kijelentette, hogy tudja, miért érkeztek a rendőrök.

A Fairfield Township-i rendőrség egyik őrmestere, Brandon McCroskey elmondta, hogy Mayers az internetes csalók áldozatává vált, akik az amerikai vámhatóság nevében követeltek tőle pénzt. McCroskey hozzátette, hogy Mayers a bűncselekmény elkövetése előtti héten családtagjainak is beszélt a bankrablás tervéről, de ők nem vették komolyan a szavait.

McCroskey szerint Mayers a rablás előtt kicserélte autójának rendszámtábláját és eltávolította a jármű azonosítását segítő matricát, ami arra utal, hogy a cselekményt nem hirtelen felindulásból, hanem előre megfontolt szándékkal követte el.

Jelenleg Ann Mayers a Butler megyei börtönben van őrizetben, és 100 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezhető. Az első bírósági meghallgatására vár, és amennyiben elítélik, akár 15 éves börtönbüntetést is kaphat.