Az otthonunk összképét rontó 5 gyakori hiba

Sokan esnek abba a hibába, hogy lakberendezési tévedésekkel olcsó és ízléstelen hatást keltenek otthonukban. Julie Sousa lakberendező a TikTokon osztott meg egy videót, amelyben bemutatja az öt leggyakoribb hibát, amelyekkel elronthatjuk az otthonunk összképét.

Julie Sousa szerint a nagy lombozatú műfák használata az egyik leggyakoribb hiba, mivel ezek olcsónak és műnek tűnnek. A szakértő azt javasolja, hogy kerüljük a nagy levelekkel rendelkező műnövényeket, és helyettük kisebb lombozatú változatokat válasszunk, mivel ezek valósághűbbnek hatnak.

A keret nélküli vásznak használata szintén nem előnyös, mert ezek olcsó hatást keltenek. Sousa azt tanácsolja, hogy a drágább megjelenés érdekében érdemes lehet saját kezűleg keretet készíteni a vásznaknak, vagy a tömeggyártott műalkotásokat átfesteni, hogy egyedibb hatást érjünk el.

A lakberendező hangsúlyozza, hogy kerüljük a címkék és a semmitmondó idézetek használatát otthonunkban. Ezek a jelölések inkább közintézményekben és bevásárlóközpontokban használatosak, ahol sokan megfordulnak, de otthonunkban nincs szükség rájuk.

A WC-szőnyegek túlzott használata is elkerülendő, mivel ezek csökkenthetik otthonunk kifinomultságát. Sousa szerint egy darab visszafogott szőnyeg még megengedett, de több darab együtt már nem mutat jól. A szakértő azt javasolja, hogy ha szőnyeget használunk, akkor az legyen nagyobb méretű, és ne több kisebb darab.

Végül Sousa figyelmeztet a sárga árnyalatú aranybútorok használata ellen. A lakberendező szerint, ha valósághű aranyhatást szeretnénk elérni, akkor olyan aranybútorokat válasszunk, amelyeknek narancssárga alaptónusuk van.

A videót, amelyben Julie Sousa részletesen ismerteti ezeket a tippeket, a nypost.com oldalon tekinthetik meg.