A Thermonator: Tűzokádó robotkutya 3,5 millió forintért

A Thermonator, a Throwflame legújabb terméke, egy tűzokádó robotkutya, amelyet az Egyesült Államokban 9420 dollárért, körülbelül 3,5 millió forintért lehet megvásárolni.

A Thermonator nem mindennapi kertőrző: hátára szerelt, erős lángszórójával képes felégetni a környezetét. A lángszóróval felszerelt robotkutyát az erdőtüzek megelőzésére és megfékezésére is lehet használni, hiszen egy irányított tűzzel elfojtható az erdőtűz. Emellett szórakoztató és filmes célokra, különösen speciális effektek (SFX) létrehozására is alkalmazható.

A robotkutya a Unitree Go1 alapokra épül, és a cég saját, benzines lángszórójával van felszerelve, amely akár 9 méteres lángcsóvát is képes kiadni. Az akkumulátora négy órát bír egy töltéssel, lézerrel és Lidarral is felszerelték a pontos tájékozódás érdekében. Távolról, egy alkalmazáson keresztül is irányítható.

Jelenleg nincs információ arról, hogy a Thermonator az Egyesült Államokon kívül is kapható lesz-e. Mindenesetre, ha valaki egy hatékony házőrzőt szeretne, a Thermonatornál jobbat nehéz lenne találni, hiszen egy kisebb lángcsóva után minden betörő biztosan visszafordul.