Huawei Watch Fit 3: A nagy visszatérés

A Huawei hosszú várakozás után bemutatta a Watch Fit termékcsaládjának legújabb tagját, a Watch Fit 3-at, mely egy exkluzív dubaji sajtóeseményen került leleplezésre. Az új okosóra dizájnban és funkciókban is jelentős előrelépést mutat elődeihez képest, ám a legnagyobb vonzereje az ára lehet, hiszen a készülékért 60 ezer forintot kérnek.

A Huawei számos okosórát kínál a piacon, a prémium Watch Ultimate-től a vérnyomásmérővel ellátott Watch D-n át a klasszikus megjelenésű Watch GT-ig és az alapmodell Watch-ig. A Watch Fit 3 azonban mostantól nem csak egy sportpánt, hanem egy teljes értékű okosóra is, mely a stílusos megjelenést a fitneszfunkciókkal ötvözi. Az új modell egy 1,82 hüvelykes, AMOLED kijelzővel büszkélkedhet, mely akár 1500 nites csúcsfényerőt is képes produkálni, így a legnapsütöttebb napokon is jól olvasható. A készülék dizájnja az Apple Watchokéra emlékeztet, ami sokak számára ismerős lehet. Az óra 26 grammot nyom, és csak egyetlen, 43 milliméteres méretben kapható, de színvariációkban és szíjakban gazdag választék áll rendelkezésre a személyre szabáshoz.

A Watch Fit 3 hátlapján található pulzusmérő és véroxigénszintmérő, valamint több mint száz edzésmód követésére képes. A Huawei TruSleep 4.0 technológia alváskövetést és elemzést biztosít, a cikluskövetés is támogatott, és az új generációs felhasználói felületnek köszönhetően több információ jeleníthető meg az órán. A számlapok között is válogathatunk, és a gyártó számlapkatalógusából újabbakat is letölthetünk. A véroxigénszint-mérő 25 másodperc alatt ad eredményt, a pulzusmérés pedig 30 százalékkal lett pontosabb.

A Huawei szerint a Watch Fit 3-at átlagos használat mellett heti egyszer kell tölteni, de takarékos használattal akár tíz napos üzemidő is elérhető. Az Európában május 22-én piacra kerülő Watch Fit 3 a gyártói ígéret szerint 7–10 napon át bírja egy feltöltéssel.

Az új Huawei termékek között szerepel a Watch 4 Pro Space Edition prémium okosóra, a Watch GT 4 zöld színű modellje, a MateBook X Pro notebook, a MateBook 14 laptop, a MatePad új generációja, a GoPaint app és a FreeBuds 6i vezeték nélküli fülhallgató is. A Watch Fit 3 azonban a hazai piacon kiemelt figyelmet kap.

A Huawei Watch Fit 3 május 22-én kerül a hazai boltok polcaira, 59 990 forintos ajánlott fogyasztói áron. A matt alumíniumborítású és szilikonpántos modellek ebben az árkategóriában érhetők el, de tízezer forint felárért szövet vagy bőrpántos változatok is választhatók, melyek fényesre polírozott alumínium tokozással rendelkeznek.

A Huawei FreeBuds 6i fülhallgató fülbedugós kialakítást kapott, a jó hangminőséget jelentő Hi-Res Audio Wireless tanúsítvánnyal rendelkezik és egy feltöltéssel (tokban) 35 órán át bírja. Az újdonságok hazai árazásáról még nincs hír.