Kisteherautó égett a Kozák téren

Budapest XV. kerületében, a Kozák téren kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kisteherautó. A tűzesetet a főváros hivatásos tűzoltói oltották el két vízsugárral. A lángok megfékezése után a tűzoltók az utómunkálatokat végzik.

A tűzoltóság tevékenységét érintő fontos változások is történtek a nap folyamán. Több vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságnál állománygyűlést tartottak, ahol komoly átszervezést jelentettek be. Információink szerint a katasztrófavédelmi igazgatóságok hatósági jogköreinek egy részét a kormányhivatalok veszik át. Az érintett területek között szerepel a vízügy, az iparbiztonság, a kritikus infrastruktúra és a tűzvédelem, ezeknek egy része kerülhet át a kormányhivatalokhoz.

Az átszervezés pontos időpontját és részleteit egyelőre nem közölték, az érintettek számára sem ismert az átalakítás ütemterve. Az átszervezésről, annak okairól és hátteréről kérdéseket küldtünk az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Belügyminisztériumnak is, válaszaikat követően frissítjük cikkünket.