Hódmezővásárhelyi önkormányzati választás: a Jobbik Kovács Pált támogatja

A Jobbik – Konzervatívok bejelentette, hogy az önkormányzati választásokon Hódmezővásárhelyen Kovács Pál független polgármesterjelöltet fogja támogatni. A város jelenlegi polgármestere, Márki-Zay Péter mellett Kovács Pál kihívója a Fidesz által támogatott Grezsa István lesz.

A Jobbik – Konzervatívok kiemelte, hogy minden olyan független jelöltet támogatnak, aki képes a helyi közösség érdekeit szem előtt tartva, társadalmi konszenzust és fejlődést előidézni. A párt szerint, ha a pártoskodás helyi szinten politikai torzsalkodáshoz vezet, akkor előnyösebb egy pártokhoz nem kötődő szakember, aki a helyi értékek mentén képes békességet és demokratikus értékrendet kialakítani, valamint gazdasági és társadalmi fejlődést generálni.

Az Index korábbi beszámolója szerint a Fidesz Grezsa Istvánt indítja polgármesterjelöltként a júniusi választáson. Grezsa öt évvel ezelőtt már próbálkozott a városvezetői tisztség megszerzésével, akkor még független jelöltként.

A legutóbbi, 2019-es önkormányzati választáson Márki-Zay Péter jelentős többséggel, a szavazatok 57,3 százalékával győzött, míg Grezsa István 42,7 százalékot kapott, így Márki-Zay közel 15 százalékponttal előzte meg akkori ellenfelét.