Kétéves kislányt mentettek meg a rendőrök egy felforrósodott autóból

Egy kétéves kislány került veszélybe, miután nagymamája véletlenül bezárta őt az autó utasterébe Nyíregyházán, de a rendőrök gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült épségben kimenteniük.

Nyíregyházán egy nagymama a vásárlás után véletlenül bezárta kétéves unokáját az autó utasterébe, az indítókulcsot is ott felejtve, ami miatt a központi zár blokkolt, és nem tudta kinyitni az ajtókat. A kétségbeesett nagyszülő csütörtökön délután értesítette a rendőrséget az esetről. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei, Fejér László és Antal György Erik rendőr őrmesterek siettek a helyszínre, ahol a kislány már közel félórája volt az autó foglya.

Fejér őrmester azonnal felismerte a helyzet súlyosságát, látva, hogy a kislány kezdte elveszíteni az eszméletét a felmelegedett utastérben. Nem habozott, egy csavarkulccsal betörte az autó jobb első ablakát, és sérülésmentesen kiemelte a kis Emmát. A mentők is a helyszínre érkeztek, akik átvették a gyermek ellátását.

A rendőrség közleményében felhívást is megfogalmaztak, mely szerint senki ne hagyjon gyermeket vagy állatot az autó utasterében még rövid időre sem, mivel a hőmérséklet akár percek alatt veszélyesen megemelkedhet. Különösen fontos ez nagy hőségben, de nem kell kánikula ahhoz, hogy a napon álló autóban a hőmérséklet olyan mértékben felforrósodjon, hogy a bent tartózkodók élete komoly veszélyben legyen. Hangsúlyozták, hogy ha valaki napon hagyott járműben gyermeket vagy állatot lát, hívja a 112-es segélyhívót, keressen az autó tulajdonosát, és ha szükséges, óvatosan törje be az autó ablakát a bent rekedt személy vagy állat megmentése érdekében. A rendőrség azt is kéri, hogy ellenőrizzük, hátha valamelyik ajtó kinyílik, és végszükség esetén a gyermektől, állattól legtávolabb eső ablakot törjük be. A segítségre szorulót ki kell menteni az autóból, és a mentők megérkezéséig hűvös helyre kell vinni.

(Nyitóképünk illusztráció)