Vadiúj dal a Lennon-McCartney párostól

James McCartney, a legendás The Beatles zenekar basszusgitárosának, Paul McCartneynak a fia, és Sean Lennon, John Lennon gyermeke közös dallal rukkoltak elő, amely ígéretes kezdetnek tűnik az ikonikus Lennon-McCartney szerzőpáros utódainak együttműködésében.

Nem ritka, hogy a gyerekek a szülők hivatását választják, és ez James McCartney esetében is így történt. A The Beatles világhírű zenekarának tagjaként Paul McCartney és John Lennon számos emlékezetes dalt írtak, mint például a Yesterday, a Hard Day’s Night, a Here Comes The Sun, a Come Together, és a Let It Be. A zenekar 1960-tól 1970-ig tartó működése alatt alapozta meg a mai könnyűzenét, és tagjai, köztük George Harrison és Ringo Starr is, szólókarrierbe kezdtek a feloszlás után.

James McCartney és Sean Lennon most először dolgoztak együtt, és a Primrose Hill című dal kapcsán James egy Instagram bejegyzésben osztotta meg élményeit egy gyermekkori látomásról, amely Skóciában egy nyári napon történt, és amelyben az igaz szerelmet és megmentőt látta maga előtt.

A Beautiful című kislemez után, amely február végén jelent meg, James McCartney újabb dalok megosztását tervezi, és úgy tűnik, hogy egy termékeny időszakot él meg jelenleg. Az új szerzemény, bár valószínűleg nem lesz sláger, mégis megidézi a The Beatles dalainak hangulatát, és az akusztikus balladát maga Paul McCartney is megosztotta. James korábban már dolgozott együtt apjával, például Paul 1997-es Flaming Pie című lemezén.

Sean Lennon, aki John Lennon és Yoko Ono fia, szólókarrierje során négy albumot adott ki, és több hangszeren is játszik, valamint producerként és dalszerzőként is tevékenykedik. Bár nagy slágereire nem emlékszünk, különböző zenekaraival rengeteg munkát adott ki.

A zenei örökség továbbvitelének jelensége nem csak a McCartney és Lennon családokra jellemző. Wolfgang Van Halen, Eddie Van Halen fia énekes-gitárosként, John Bonham, a Led Zeppelin dobosának fia pedig dobosként folytatta apja hivatását, és Julio Iglesias fia, Enrique Iglesias is sikeres énekesként vált ismertté.