Falusi Mariann élete első nyugdíját kapta meg

Falusi Mariann énekesnő nemrégiben nyugdíjba vonult, és első nyugdíját megkapva kifejezte meglepetését és csalódottságát az összeg kapcsán.

A 168 óra értesülései szerint Falusi Mariann a Heti Libazsír című YouTube-műsorban beszélt arról, hogy kevesebb mint egy héttel ezelőtt vált nyugdíjassá, és az őt megillető nyugdíj összege alapján úgy véli, hogy valószínűleg élete végéig dolgoznia kell majd. Az énekesnő nem érti, hogyan számolták ki a nyugdíját, és felháborodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy milyen helyzetben vannak a művészek Magyarországon a sportolókhoz képest.

Mariann elmondta, hogy nem számították bele a főiskolai éveit, és nem tudja, hogy milyen szempontok alapján állapították meg a nyugdíját. Az énekesnő szerint a nyugdíj összege, amely 86 ezer forint, nem elegendő a megélhetéshez. Kiemelte, hogy a művészek és színészek helyzete hátrányos a sportolókéhoz képest, akik élethosszig kapnak támogatást, ha egyszer részt vettek az olimpián, míg a művészeknek azt mondják, hogy félre kellett volna tenniük a nagyobb keresetüket.

Falusi Mariann hozzátette, hogy a kezdeti időszakban a jogdíjak alacsonyak voltak, és ismerősei szerint az ORI és az Interkoncert intézmények jelentős részét elnyelték, ami lehet, hogy nem számít bele a nyugdíjba. Az énekesnő szerint a korábbi időszakban a gázsik nem voltak magasak, és ha a nyugdíjat az utolsó évek jövedelme alapján állapítanák meg, az jobb lenne számára. A pályája elején egy fellépésért kettőezer forintot kaptak fejenként, és utána sem emelkedett az összeg túlzottan.

A teljes interjút a Heti Libazsír YouTube-csatornáján lehet meghallgatni. Az elmúlt hónapokban több magyar híresség is nyilvánosságra hozta nyugdíjproblémáit. Az énekesnő azt is elárulta, hogy pontosan mennyi pénzt kap havonta, és hogy egy évig dolgozott külföldön, ami szintén befolyásolhatja a nyugdíj összegét.