Két Stanley Kupa-győztes jégkorongozó és a sportág legendája érkezik Budapestre

Két Stanley Kupa-győztes játékos, Jordan Binnington és Bowen Byram, valamint a korrekordot megdöntő Jaromír Jágr is részt vesz a kanadai jégkorong-válogatott május 7-i budapesti mérkőzésén.

A kanadai jégkorong-válogatott keretében két olyan játékos is szerepel majd, akik korábban már megnyerték a Stanley Kupát, a sportág legnemesebb trófeáját. Jordan Binnington, a St. Louis Blues kapusa, 2019-ben ünnepelhette a bajnoki címet, míg Bowen Byram a Colorado Avalanche hokisaként 2022-ben emelhette magasba a híres serleget. A Buffalo Sabres három hokisa, Owen Power, Bowen Byram és Dylan Cozens is jelezte, hogy részt vesznek a csehországi elitvilágbajnokságon, amelyre a kanadai csapat a budapesti mérkőzéssel készül. Owen Power, aki a 2021-es draft első választottja volt, már világbajnoki címet is nyert a kanadai válogatottal, míg a csapat a 2022-es pekingi téli olimpián a hatodik helyen végzett.

A magyar és a kanadai válogatott összecsapása az MVM Dome-ban kerül megrendezésre, és ez lesz a kanadaiak utolsó felkészülési mérkőzése a május 10. és 26. közötti csehországi világbajnokság előtt. A kanadaiak a budapesti mérkőzés előtt, május 5-én Bécsben is pályára lépnek az osztrák válogatott ellen.

A sportág legendája, Jaromír Jágr is a jégen lesz, aki nemrégiben minden idők legöregebb profi hokisaként írta be magát a történelemkönyvekbe. Jágr 52 éves, 63 napos korában hivatalos profi hokimeccsen játszott, ezzel megdöntve Gordie Howe korábbi rekordját. A cseh sztár nemcsak pályára lépett, de gólt is szerzett és gólpasszt is adott, így kulcsszerepet játszott csapata, a Rytiri Kladno győzelmében. Jágr, aki kétszer nyerte meg a Stanley Kupát a Pittsburgh Penguins csapatával és számos egyéb díjat is bezsebelt karrierje során, jelenleg szülővárosában, Kladnóban játszik és a csapat tulajdonosa is egyben. A jégkorong-rajongók így nemcsak a kanadai csillagokat, hanem a sportág egyik élő legendáját is megcsodálhatják a budapesti mérkőzésen.