„A szövetségi kapitány egy bohóc” – a hokiválogatott játékosa kifakadt

A magyar jégkorong-válogatott váratlan vereséget szenvedett a román csapattól a bolzanói divízió I/A világbajnokságon, ami távolabb sodorta őket a feljutástól. A meccs után Galló Vilmos, a válogatott játékosa, élesen bírálta Don MacAdam szövetségi kapitányt, és a csapat hangulatában is törést sejtető eseményekről számoltak be.

A magyar csapat 2–1-re kikapott a románoktól, ami jelentősen megnehezíti a feljutás esélyeit. A románok ötvenegy másodperccel a meccs vége előtt lőtték be a győztes gólt. Galló Vilmos a vereség után kritikusan nyilatkozott a szövetségi kapitányról. "Sajnos a szövetségi kapitány egy bohóc, nem tudok ezzel mit csinálni. Minden meccsen kihajtom a szívem, lelkem, de ő minden meccsen próbál levinni a mélybe" – mondta Galló a Sport TV-nek. Hozzátette, hogy próbálja a legjobbat nyújtani, de úgy érzi, a kapitány minden meccsen hátráltatja őt, és példaként említette, hogy kivette őt az emberelőnyből, ami különösen felidegesítette.

A csapat kapusa, Bálizs Bence szerint már a mérkőzés előtt rossz volt a hangulat az öltözőben, ami megnehezítette a játékra való koncentrálást. "Nem volt jó a hangulat az öltözőben sajnos. Nehéz beleállni akkor a mérkőzésbe, amikor a csapatnak a fejét ennyire megkeverik" – mondta Bálizs, aki szerint a csapatot belső problémák is hátráltatták.

Hári János is megerősítette, hogy a csapaton belül gondok vannak, de igyekeznek csapatként összeállni és a legjobbukat nyújtani. "Sajnos nem csak az ellenféllel kellett megküzdeni" – tette hozzá.

A világbajnokságon csütörtökön szünnapot tartanak, amit a magyar csapat a sorok rendezésére használhat fel. Pénteken az olasz, szombaton pedig a szlovén válogatottal mérkőznek meg. Mindkét csapat már botlott a tornán, így elméletben még van esély a feljutásra, de ehhez óriási bravúrokra lenne szükség rendezett háttérrel is.

Jégkorong, divízió I/A-világbajnokság eredményei és program:

3. forduló: - Magyarország–Románia 1–2 (0–0, 0-0, 1-2) - a magyar csapat gólszerzője: Hári (56.)

A magyar válogatott további programja: - péntek: Magyarország–Olaszország 19.30 - szombat: Magyarország–Szlovénia 19.30

A magyar válogatott korábbi mérkőzései: - Magyarország–Japán 3–1 - Magyarország–Koreai Köztársaság 6–2

A román együttes tétmérkőzésen legutóbb több mint 27 éve, 1997. március 28-án, az észtországi C csoportos vb-n tudta legyőzni a magyarokat, akkor 2-0 lett, míg barátságos találkozón 2011. december 16-án Csíkszeredában 4-1-re. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos világelitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A Magyar Jégkorong Szövetség vizsgálatot indított Galló nyilatkozata miatt.