Bácsszőlősi polgármester: Vécére sietés miatt szidalmazta Hadházy Ákost

Szarvas Róbert Norbert, Bácsszőlősi polgármester, az EU által finanszírozott orvosi lakásba költözött, mert a korábbi lakásában elromlott a kémény. A Népszava riportjában elmondta, hogy azért szidalmazta Hadházy Ákost, mert sürgősen a vécére kellett mennie.

Szarvas Róbert Norbert, Bácsszőlősi polgármester, a Népszava riportjában elmondta, hogy azért költözött az EU-pénzből, 46,5 millió forintból felújított orvosi lakásba, mert ahol korábban élt, a művelődési ház szolgálati lakásában, elromlott a kémény, és az EU-t sem érte kár, hiszen ő rendszeresen fizetett lakbért, havi 17 500 forintot.

A dél-alföldi falu, Bácsszőlős, februárban került a figyelem középpontjába, amikor Hadházy Ákos független képviselő felvetette, hogy a polgármester beköltözött a felújított orvosi lakásba, és még a jegyző, valamint a kormányhivatal felszólítására sem hagyta el azt.

Szarvas a Népszavának adott interjúban elismerte, hogy hibázott, és amikor arról kérdezték, miért reagált hevesen Hadházy Ákos kérdéseire, azt válaszolta, hogy „Mert bajban voltam, nagyon kellett mennem a vécére. Siettem, és ez jött ki a számon”.

A polgármester elmondása szerint 2021-ben költözött az orvosi lakásba, mert az addigi lakásának kéménye beszűkült, és mivel a faluban nincs orvos, az orvosi lakás üresen állt. A 2012-es válása után, amikor már két éve polgármester volt, a képviselő-testület engedélyezte neki, hogy a művelődési ház üresen álló szolgálati lakásában lakjon. A botrány kirobbanása után visszaköltözött oda, mivel már nem szükséges fűteni, így nem kell tartania a kéménytől. Hozzátette, hogy a kémény újrafalazása másfél millió forintba kerülne a falunak, de erre nincs pénzük, és neki személy szerint sincs elegendő megtakarítása saját ház vásárlásához.

Szarvas szerint az EU nem büntetheti meg a falut, mivel nem történt károkozás, hiszen ő fizetett a lakásért. A polgármester ellen jelenleg is hivatali visszaélés gyanújával nyomoznak, de ő úgy gondolja, a beköltözésével nem történt károkozás.

A Népszava azt írja, hogy a 310 fős faluban a polgármester 65 ajánló aláírást is összegyűjtött, és úgy érzi, bíznak benne a bácsszőlősiek, a lap munkatársának nyilatkozó helybéliek többsége a botrány ellenére is támogatják Szarvast.

A bácsszőlősi polgármester azt mondta a lapnak, hogy a Fidesz nyíltan nem támogatja a júniusi választáson, de cáfolta, hogy ki is zárták volna a pártból, állítása szerint továbbra is tag, és az EP-választásra gyűjtött is a Fidesznek 93 ajánlást. Szarvas most újra indul az önkormányzati választáson, és ha megválasztják, klímaberendezést szereltet a lakásba, félmillióért, és azzal fűt.