Az Audi RS3 tuningolása az ABT által

Az ABT Sportsline tuningcég újra megnövelte az Audi RS3 teljesítményét, így a modell most már akár 485 lóerős is lehet, ami elegendő lehet a 300 km/h sebesség eléréséhez.

Az Audi legújabb RS3 modellje, amely a piacra kerülése óta a leggyorsabb és legerősebb változatnak számít, eredetileg 400 lóerővel rendelkezett, de a gyártó által kínált performance edition kiadásban már 407 lóerőt és 500 Nm nyomatékot produkál, 1,6 baros turbónyomással működő 2,5 literes 5 hengeres motorjával.

Az ABT Sportsline azonban tovább finomította a modellt, és létrehozta az ABT RS3-S változatot, amely 460 lóerős teljesítményt és 540 Nm nyomatékot kínál, így a 0-100 km/h gyorsulást 3,8 másodperc helyett már 3,6 másodperc alatt is teljesítheti. A tuningcég nem állt meg itt, hiszen azok számára, akik még több teljesítményre vágynak, lehetőség van további 25 lóerőt igényelni, ezzel elérve az 485 lóerős csúcsteljesítményt.

Az ABT által módosított RS3 nem csak erősebb, hanem egyedi aerodinamikai csomaggal, 30 milliméterrel leültetett sportfutóművel, 20 colos egyedi felnikkel és 95 milliméteres végekkel ellátott sportkipufogóval is büszkélkedhet. Az új tuningverzió ötajtós és szedán változatban is elérhető, így az ügyfelek igényeiknek megfelelően választhatják ki a számukra legmegfelelőbb konfigurációt.