Majdnem Leonardo DiCaprio kapta Lex Luthor szerepét

Mielőtt Jesse Eisenberget felkérte volna Zack Snyder, hogy alakítsa Lex Luthort a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmben, megfontolta, hogy a szerepet Leonardo DiCapriónak ajánlja fel.

Zack Snyder, az amerikai filmrendező a Happy Sad Confused podcastben beszélgetett Josh Horowitz-cal, ahol elárulta, hogy a 2016-os Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című film kapcsán tárgyalásokat folytatott az Oscar-díjas színésszel, Leonardo DiCaprióval. Snyder szerette volna, ha DiCaprio játssza el a milliárdos bűnöző, Lex Luthor szerepét.

Zack Snyder elmondása szerint DiCaprio végül úgy döntött, hogy nem vállalja a szerepet, de több érdekes ötlettel is előállt a karakterrel kapcsolatban.

"Azt hiszem, a végén azt mondta, hogy: eh, nem is tudom" – idézte a rendező DiCaprio reakcióját.

DiCaprio azonban megemlítette Snydernek azt az ötletet, hogy Superman valamikor harcoljon az Igazság Ligája ellen. A rendező hozzátette, hogy Adam Driverrel, a Star Wars színészével is tárgyalt a Lex Luthor szerepéről.

A podcast korábbi adásában, 2022-ben Josh Brolin is megosztotta, hogy majdnem ő kapta meg Batman szerepét Snyder szuperhősfilmjeiben, de végül Ben Affleck lett a befutó.