Nagyobb kapacitású repülőgépek Debrecen és München között

A BMW Group és a Lufthansa légitársaság közötti megállapodás értelmében nagyobb befogadóképességű repülőgépekkel bonyolítják majd le a Debrecen és München közötti járatokat hétfőn és pénteken.

A debreceni autógyár érintettségével kötött szerződés keretében a Lufthansa 215 üléses Airbus A321neo típusú repülőgépeit állítja forgalomba az említett napokon. Johannes Walter, a Lufthansa csoport alelnöke, aki a pénteki első járattal érkezett Debrecenbe, kiemelte, hogy a járatokkal a BMW mérnökeit és innovátorait szállítják majd, és hogy a két város közötti utazás ideje 1,5 órára csökken, míg Budapesten keresztül ez az idő 3-3,5 óra lenne.

Walter örömét fejezte ki a megállapodás kapcsán, és reményét, hogy a turisták is szívesen veszik majd igénybe a járatokat, hiszen Münchenből a világ bármely pontja elérhető egy megállóval. A Lufthansa elkötelezettségét Magyarország iránt is megerősítette, megjegyezve, hogy Budapestről 141 desztinációt érnek el a légitársaság járatai.

Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója a járatok kapacitásbővítését fontos mérföldkőnek nevezte, amely a debreceni repülőtér és a Lufthansa együttműködésének eredménye. Hozzátette, hogy a repülőtéren végrehajtott fejlesztések teszik lehetővé a nagyobb méretű gépek fogadását.

A BMW debreceni munkatársainak száma már meghaladja az ezret, akik a jövő évi autógyártás indulására készítik elő a gyárat. A létszám növekedésével párhuzamosan a nagyobb kapacitású Lufthansa-járatok biztosítják a munkatársak minőségi utazását.

Papp László, Debrecen polgármestere szerint a város, a BMW és a Lufthansa közötti együttműködés alapja a kölcsönös bizalom. A repülőtér fejlesztése Debrecen versenyképességét is növeli, amit a polgármester a folyamatos fejlesztésekkel, az utasbiztonsági berendezések korszerűsítésével, az utasterminál bővítésével és az új kifutópálya, valamint utasterminál terveivel támaszt alá.

A Lufthansa légitársaság jelenleg hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik Debrecen és München között, de a kapacitásbővítés értelmében péntektől heti két alkalommal az Airbus A321neo repülőgép fogja szállítani az utasokat.