24 óra alatt elvitte az agyhártyagyulladás a 17 éves tornászlányt

Agyhártyagyulladás következtében meghalt María Herranz Gómez, a mindössze 17 éves spanyol tornász. A tragédia egy spanyolországi klinikán érte a fiatal sportolót.

María Herranz Gómez hirtelen távozott az élők sorából egy szörnyű agyhártyagyulladás miatt, amely mindössze 24 óra alatt végzett vele. A guadalajarai tartományt irányító testület közleményében mindenkit mélységesen megdöbbentett a hír.

A fiatal tornász a spanyol tornász-válogatott tagjaként vett részt a novemberi birminghami világbajnokságon. A szinkronizált trambulin versenyszámban, a 17 és 21 év közötti kategóriában Carmen Hernández oldalán indult, és a 26. helyen végeztek.

María Herranz Gómez a tavalyi spanyol bajnokságon a dupla minitrambulin versenyszámban negyedik helyezést ért el, míg szinkronizált trambulinban az ötödik helyen zárt, akkor is Carmen Hernández volt a partnere.

A tragédia után a Guadalajara tartománybeli Cabanillas del Campo városában kétnapos gyászt hirdettek ki. A gyásznapok alatt minden szociokulturális tevékenységet felfüggesztettek, és a városvezetés luto oficial, vagyis hivatalos gyászt rendelt el.