A Los Angeles-i Egyetemen Lebontották a Barikádokat

A kaliforniai UCLA campusán a rendőrség megkezdte a tüntetők által felállított barikádok lebontását, miután a Los Angeles-i egyetemen összecsapások törtek ki a palesztinbarát és Izrael-párti tüntetők között.

A BBC beszámolója szerint a rendőrség elérte a tüntetés fő helyszínét, és hozzálátott a rétegelt lemezből készült barikádok eltávolításához. Az amerikai egyetemeken már hetek óta zajlanak palesztinbarát tüntetések, amelyek gyakran izraelellenes megnyilvánulásokká válnak. A Los Angeles-i egyetemen a rendőrök átjutottak a barikádokon, és elkezdték „eltávolítani” a tüntetőket, akik a figyelmeztetések ellenére is a helyszínen maradtak. A jelentések szerint több tüntetőt bilincsben is elvezettek.

Egy másik, Los Angeles belvárosában történt esemény kapcsán Edmond Barseghian, amerikai üzletember és youtuber, aki a YouTube-on Mondi néven is ismert, totálkárosra törte több mint félmilliárd forintot érő szuperautóját. A Sun című brit bulvárlap szerint Barseghian egy forgalmas úton törte rommá 1,3 millió fontot (kb. 590 millió forintot) érő McLarent Sennát, amit alig egy hete vehetett át. A balesetet megörökítő videóban látszik, hogy a férfi a barátai előtt próbált felvágni: a gumikat füstölte és megpörgette a szuperautót, mielőtt elveszítette uralmát a 789 lóerős jármű fölött, majd egy üzletbe csapódott. Barseghian később elismerte, hogy ő vezette a felvételen látható autót, és egy Instagram-bejegyzésben bocsánatot kért a közúton történt balesetért.