Dohány csempészet miatt milliós bírságok

Magyar autósokat értek tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, akik jelentős mennyiségű fogyasztási dohányt próbáltak elrejteni járműveikben. A lebukott sofőrök most több millió forintos bírsággal számolhatnak.

Egy rutinellenőrzés során a NAV pénzügyőrei Békés megye egyik útján intézkedtek egy magyar autóssal szemben. A jármű átvizsgálásakor a pótkerék helyéről közel 20 kilogramm fogyasztási dohány került elő, 50 dkg-os csomagokban. A férfi elismerte, hogy a dohányterméket egy ismeretlentől szerezte.

Nem sokkal később, Bács-Kiskun megye egyik mellékútján egy másik autós is hasonló módszerrel próbálkozott. A 45 éves sofőr autójának pótkerék helyén 30 kilogramm fogyasztási dohányt találtak. A férfi nem árulta el, honnan származik a termék, de azt elismerte, hogy az illegális árut eladásra szánta.

A pénzügyőrök összesen 50 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a két férfitól, melynek értéke meghaladja az ötmillió forintot. Az elkövetők jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt felelhetnek, és több millió forintos bírságot kaphatnak.