Magyar Péter népszerű vidéken is?

Sok országos párt és politikus próbálkozott már azzal, hogy Budapestről indulva népszerűségre tegyen szert vidéken, de ez ritkán sikerült átütő eredménnyel. A Demokratikus Koalíció (DK) és a Mi Hazánk Mozgalom azonban sikeresen építettek vidéki támogatottságot, míg az LMP és a Momentum, mint "városi pártok", nem értek el hasonló sikereket vidéken, és az MSZP-t jelenleg alacsony támogatottság jellemzi.

Magyar Péter, az ex-NER-es politikus, aki a belpolitikai állóvizet felkavarta, most országjárásba kezdett. Budapesten már bizonyította népszerűségét, ahol tüntetéseire sokan mentek el, és mondanivalójával sok bizonytalan és kiábrándult szavazót szólított meg. Az első vidéki állomásán, Békés vármegyében is fogadták őt, ami arra utalhat, hogy vidéken is van támogatottsága.

A politikus népszerűségével kapcsolatosan egy szavazást is indítottak, amely arra keresi a választ, hogy Magyar Péter vidéken is népszerű lehet-e. A szavazásra ma délután 17 óráig várják a válaszokat.

Eközben Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője és társelnöke, a Rác fürdő felújítását végző fővárosi cég forrásait illetően bírálta Karácsony Gergely főpolgármestert és a DK-Momentum-MSZP tömböt. Ungár szerint a felújítást egy olyan török multimilliárdos, Adnan Polat biztosítja majd forrást, aki Orbán Viktor miniszterelnöknek és a török elnöknek, Recep Tayyip Erdogannak is jó barátja, ezzel megvezetve az ellenzéki szavazókat. Az LMP társelnöke szerint a koalíció tisztában van a cég vezetőjével, és ha nem az ő városvezetésük alatt kapná a fürdőfelújítást, akkor követelnék az elszámoltatást és a börtönt, ahogyan a hármas metró orosz felújításának ügyében is tették. Az LMP társelnöke kritikája rávilágít arra, hogy a vidéki és fővárosi politikai dinamikák összetettek, és a pártoknak számolniuk kell a különböző érdekcsoportokkal és kapcsolatokkal.