Momentum képviselők egy hatalmas zászlóval ünneplik Magyarország EU-csatlakozását

Két Momentum képviselő, Bedő Dávid frakcióvezető és Gelencsér Ferenc, egy húsz méter hosszú uniós és magyar zászlót lógatott ki a Parlament ablakából, ezzel ünnepelve Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának húszéves évfordulóját.

A Momentum képviselői, az Európai Unióhoz való csatlakozásunk húszéves évfordulóján, egy jelentős méretű zászlóval hívták fel a figyelmet arra, hogy Magyarország helye az EU-ban van. Bedő Dávid, az akció egyik résztvevője, szomorúságát fejezte ki amiatt, hogy több mint egy évtizede nem látható az EU-s zászló a Parlament épületén.

Az akcióval kapcsolatban Bedő Dávid elmondta, hogy a húsz méteres zászló kifüggesztésével szeretnék pótolni az EU-s zászló hiányát az ország házán. Az esemény nemcsak a csatlakozás ünneplését szolgálta, hanem egy politikai állásfoglalás is volt, amely hangsúlyozza Magyarország európai integrációjának fontosságát. Bedő Dávid Facebook-posztjában kiemelte, hogy húsz év alatt rengeteget változott hazánk és az Európai Unió is, de egy dolog biztos: hogy hazánknak az EU-ban a helye.

A csatlakozás évfordulóján egyébként Karácsony Gergely főpolgármester és Donáth Anna is elmondta meglátásait Magyarország uniós tagságáról, amelyről bővebben is olvashatnak a hivatkozott cikkben. A két képviselő akcióját videóra vették és a Momentum Facebook oldalán tették közzé.