Üzemanyagárak csökkenése csütörtökön

Csütörtöktől az autósok kedvezőbb árakon tankolhatnak, mind a benzin, mind a gázolaj ára 4-4 forinttal csökken.

A Holtankoljak.hu szerint a csökkenő ártendencia tovább folytatódik az üzemanyagoknál, így csütörtöktől a benzin és a gázolaj beszerzési árát is bruttó 4-4 forinttal csökkentik. Amennyiben a kutakon is érvényesül az árcsökkentés, a 95-ös benzin átlagára 609 forintra, míg a gázolajé 612 forintra mérséklődik.

Ez a héten már a második árváltozás lesz, hiszen a 95-ös benzin átlagára 613-ról 609 forintra, a gázolajé pedig 616-ról 612 forintra csökken. Fontos megjegyezni, hogy a nagykereskedelmi árak keddi változását nem minden benzinkút tükrözte azonnal.

A keddi árcsökkenés során a gázolaj nagykereskedelmi ára már 4 forinttal csökkent, míg a benzin beszerzési ára nem változott. Az Economx információi szerint az üzemanyagárak csökkenése alapvetően a Brent típusú olaj hordónkénti árának visszaesésével magyarázható, amely az elmúlt napokban 76 dollárig csökkent, ez pedig 5 százalékos csökkenést jelent augusztus első napjaiban.

Azonban a Holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter szerint az utóbbi időben a beszerzési árak csökkenése nem mindig volt érezhető a benzinkutakon. Korábban voltak olyan benzinkutak, amelyek a választások előtt leszorított árak kompenzációjaként egyszerűen lenyelték az árcsökkenést. Bujdos Eszter hozzátette, hogy ezzel a májusi kiesést próbálják visszaszerezni a kutak, amelyet a kormány benzinárstop-ígéretei miatt szenvedtek el. Orbán Viktor is megerősítette, hogy Magyarországon nem lehetnek magasabbak az üzemanyagárak, mint a régiós átlagár, máskülönben a kormány beavatkozik.