Az érdi lelkész szerint a holokauszt a zsidók Jézus elárulása miatt történt

Labossa Péter Mihály, az érdi evangélikus lelkész prédikációjában kijelentette, hogy a holokauszt a zsidók által elkövetett Jézus elárulása miatt történt meg, mivel Isten nem akadályozta meg az eseményeket.

A lelkész hétvégi beszédében fogalmazott meg egy olyan nézetet, amely szerint a zsidóság maga viseli a felelősséget a holokausztért, mivel elárulták Jézust, és ezzel magukra vállalták annak minden következményét. Labossa Péter Mihály szerint ez az elárulás vezetett oda, hogy Isten nem avatkozott közbe a holokauszt eseményeinél.

A lelkész szavai szerint: "Lehet antiszemitának nevezni bárkit, ez ma egy nagyon jó bélyegzés tud lenni, de gondoljuk át a történelemben mi volt: a választott nép elutasítja Jézust, Jézus elmondja a próféciát, megtörténik a nép életében, ott, Jézus keresztje alatt azt mondják, hogy vére rajtunk és gyermekeinken, ami azt jelenti, hogy mi felvállaljuk Jézusnak a halálát és annak minden következményét (...) az utánunk következők, évszázadok és évezredek generációjára vonatkozóan is felvállaljuk ennek a következményét. És akkor nem kell messzebb menni a holokauszt és egyéb kérdésekben, hogy Isten miért engedte. Nem Isten tervében volt ez benne, de valami miatt Isten megengedte. És hogy mi lássuk ezeket az összefüggéseket, és nem a zsidó népen kell köszörülni magunkat, a nyelvünket meg bárminket. Hanem látni azt, hogy Isten nem szórakozni hítt bennünket" – mondta Labossa Péter Mihály.

Labossa Péter Mihály a prédikáció elején, a videón 6:50-nél, arról is beszélt, hogy szerinte az istentelenségnek ma is megvan a következménye, példaként pedig Hámori Luca magyar bokszoló és az interszex algériai Imane Helif olimpiai esetét említette.

„Nem akarok túlzottan mélyen belemenni, de annak, hogy az ember felvilágosodott, annak érezzük a következményeit. Bekapcsoljuk az olimpiát, a közvetítést, és láthatjuk a negatív következményeket. A felvilágosodás gyümölcsét láthatjuk. Szegény magyar bokszolónőt csak sajnálni tudom. És ordít a lelkem ezért az egészért. Ezért az istentelenségért, ami folyik. Premier plánban közvetítik számunkra. Mi lesz ennek a következménye?" – fejtette ki Labossa Péter Mihály.

Az algériairól tavaly a nemzetközi szövetség (IBA) elnöke, Umar Kremljov azt nyilatkozta, hogy a vizsgálatok szerint a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak. Azóta az IBA tisztázta: a világbajnokság előtt nem mértek tesztoszteronszintet, de más vizsgálatokkal megállapítható volt, hogy a bokszolók nem felelnek meg a feltételeknek. Ennél többet azonban sem akkor, sem most nem árultak el.

Miután a prédikációról szóló hírek megjelentek, a videó elérhetetlenné vált.