Centiken és másodperceken múlott, hogy nem történt tragédia az M0-s autóúton

Mindkét sofőr ellen eljárás indul, akik még kedden baleseteztek az M0-s autóúton. A járművezetők megcsúsztak egy vízátfolyáson, majd a szalagkorlátnak csapódtak. A férfiak könnyebb sérüléssel kerültek kórházba, ám csak centiken és másodperceken múlott, hogy nem történt nagyobb baj.

A baleset részleteiről az RTL Híradónak nyilatkozott a Kamionmentők egyik munkatársa. Elmondása szerint az egyik autó, egy Audi, több mint 100 kilométer/órás sebességgel haladt a szakadó esőben, amikor megcsúszott és a szalagkorlátnak ütközött. A jármű roncsa alig 50 centiméterre állt meg a sofőr autójától. Egy másik esetben, amikor egy autómentő dolgozott a helyszínen, egy osztrák rendszámú autó csapódott bele, ami félelmetes pillanatokat okozott, és a Közút forgalomfigyelője kamerája is rögzítette ezt az életveszélyes helyzetet.

Az eset az M0-ás autóút 4-es kilométerénél történt, ahol a vízátfolyás miatt még a megcsúszó autó zaját sem lehetett hallani. A Törökbálintnál, az M7-es kihajtójánál történt balesetet egy forgalomfigyelő kamera is rögzítette, ahol egy kapucnis hölgy élete is veszélybe került, hiszen másodperceken múlott, hogy az osztrák rendszámú autó ne ütközzön bele.

A Kamionmentők egy másik balesethez érkeztek a helyszínre, ahol egy Peugeot is megcsúszott a vízátfolyáson, és a sávok közti területre, a szalagkorlátok közé csapódott.

A balesetek után a helyszínre érkező mentők és rendőrök tevékenységét térfigyelő kamera rögzítette, majd a Közútkezelő munkatársai azonnal hozzáláttak a sávok lezárásához.

A Peugeot-ban utazó két férfi, egy apa és fia voltak, az idősebbikük vezette a járművet. Őket, valamint az Audi osztrák sofőrjét könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Az RTL információi szerint a korábban balesetet szenvedett járműben román állampolgárok utaztak. A Magyar Közút információi szerint a balesetező autók gumija már nem volt alkalmas a biztonságos közlekedésre, ami hozzájárulhatott a balesetekhez.

Egy újabb incidens is történt az M0-ás autóúton, amikor egy biciklis ételfutár a sztrádán tekert a szállítmányával. A Budapesti Autósok egyik olvasója készített felvételt a vakmerő futárról, aki a Facebookon keresztül vált ismertté. A felvételt készítő gépjármű sofőrje megdöbbenésének adott hangot, hiszen a futár nem hagyta el az autóutat az első kihajtónál, annak ellenére, hogy nem sokkal arrébb egy tökéletesen megfelelő kerékpárút található. Korábban már volt példa hasonló esetre, amikor a rendőrök kénytelenek voltak lekísérni egy kerékpárost az M1-es autópályáról.