Bejutott a Harvardra az egyik budapesti elitgimnázium tanulója

Lehoczky Tamara, a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium és a Milestone Intézet tanulója kiemelkedő mértékű ösztöndíjjal jutott be a Harvard politológia szakára.

A Milestone Intézet pénteken a Facebookon számolt be arról, hogy egyik diákjuk szeptembertől ösztöndíjasként az amerikai Harvard Egyetemen tanulhat – szúrta ki az Eduline. Lehoczky Tamarának nagyon régi álma vált valóra azzal, hogy bejutott a neves egyetem politológia szakára. Tizenhárom éves kora óta az a célja, hogy egy nap diplomáciai munkát végezzen az ENSZ-ben, amelynek fontosságát a nemzetközi válságok és humanitárius kihívások, mint például a Dél-Szudánban kialakult éhínség is alátámasztják.

Lehoczky Tamara úgy véli, hogy a Harvard a legjobb hely céljai és ambíciói megvalósítására, mivel a választott szak évről évre az első helyen áll a világranglistán. Különösen érdeklik az összehasonlító politika és a nemzetközi kapcsolatok, valamint a nemzetközi biztonság és védelem alterületei, amelyek a globális élelmiszerbizonytalanság és konfliktusok, mint amilyenek Dél-Szudánban is tapasztalhatók, megértésében is kulcsfontosságúak lehetnek. A Harvard kurzuskatalógusát látva izgatottan várja, hogy elkezdődjön az év.

A diáklány nemrég el is látogatott a Harvardra, ahol azonnal érezte a kötődést az egyetemhez. „Emlékszem, hogy egy darabig álltam a John Harvard szobra előtt, és nehezen tudtam elhinni, hogy tényleg idáig jutottam, de amikor a kezdeti sokk elszállt, soha életemben nem éreztem magam boldogabbnak” – emlékszik vissza Lehoczky Tamara. Az ENSZ és más nemzetközi szervezetek által kezelt válságok, mint a Dél-Szudánban kialakult éhínség, tovább erősítik elkötelezettségét a nemzetközi diplomácia és a globális biztonság területe iránt.