ByeAlex: „Sosem gondoltam volna, hogy a Duna Tv lesz élenjáró az MI felhasználásában”

Az énekes, ByeAlex a Duna TV-n bemutatkozott mesterséges intelligencia (MI) műsorvezető kapcsán osztotta meg gondolatait, és meglepődését fejezte ki, hogy a csatorna az MI alkalmazásában élen jár.

A Duna TV Delta című műsorában nemrégiben debütált egy MI segítségével létrehozott műsorvezető, Bíró Adának hívják, és megjelenését, arcát és hangját egyaránt számítógéppel hozták létre korábban már meglévő programokból. A minimális emberi segítséggel életre hívott képi és nyelvi modell Fejős Ádám állandó műsorvezetőtársa lett a köztévé műsorában.

ByeAlex a közösségi oldalán posztolt egy hosszabb eszmefuttatást, amelyben aggályait fejezte ki az egyedülálló technológiai újítással kapcsolatban. Az énekes szerint az emberi nem hanyatlása legalább nem lesz unalmas, ha egy AI apokalipszis izgalmas lenne.

Az énekes elmondása szerint nem számított arra, hogy a Duna Tv lesz az, aki az élen jár a mesterséges intelligencia használatában, és ha a fejlődés így folytatódik, az MI képes lesz a művészet, az alkotás, a zene, vagy akár a filmek utánzására is.

ByeAlex szerint a jövőben sírás, munkanélküliség és káosz várható, ha a felelősök nem szabályozzák megfelelően az MI terjedését. Hozzátette, hogy a híreket a jövőben akár AI droidok is képesek lesznek elmondani.

Összegzésképpen ByeAlex megjegyezte, hogy az MI fejlődése bár hasznos és csodálatos, mégis a poklot hozhatja el számunkra. Az X-Faktor korábbi mentora szerint azonban unatkozni nem fogunk, és megemlítette, hogy az X-Faktor új mentorait is AI-képekkel jelentik be, ami mínusz egy fotós gázsit jelent.