Lemezboltok napja: Analóg zenei élmények szerte a világon

Szombaton újra a bakelitlemezeké és a független lemezboltoké a főszerep, különleges programokkal és kiadványokkal készülnek a lemezboltok napjára világszerte.

Több magyarországi lemezbolt is csatlakozik az április 20-án megrendezésre kerülő lemezboltok napjához, különleges hazai és nemzetközi megjelenésekkel várják az érdeklődőket. A Record Store Day (RSD) kezdeményezés 2007 óta támogatja a független lemezboltok fennmaradását, az Egyesült Államokból indult, és mára már harminc országban mintegy ezer boltban rendezik meg.

A magyarországi üzletek között a Wave, a Musicland/Neon Music, a Deep, az MG Records, a Kalóz Records, a Lemezkuckó, a Soul Cure Records, a dunaújvárosi 777 és a szegedi Néma Papagáj kínál extra nyitvatartást, programokat, minikoncerteket, exkluzív kiadványokat és kedvezményeket.

A különleges magyar kiadványok között szerepel Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című fehér márvány színű lemeze, a Dope Calypso Giddy Up című korongja, valamint Pogár László és Sívó Dániel Equinox/Resolution című kislemeze. Fekete Jenő az Üllői úti MG Recordsban dedikálja új dupla lemezét, a Sáraranyt, mely sárarany színű korongon is kapható, és a Musicland-ban koncertek és dj-szettek várják a látogatókat.

A nemzetközi kiadványok között található a The 1975, a 10,000 Maniacs, Cannonball Adderley, a Beatles, a Blur, a Buena Vista Social Club, David Bowie, a Doors, Elton John, John Lennon, Ennio Morricone, Nico, a Ramones, a Rolling Stones, Kim Wilde és Frank Zappa művei.

Az idei lemezboltok napjának nagykövete a húszéves Paramore lesz. A résztvevő lemezboltok elérhetőségeiről és eseményeiről további információk a Record Store Day Hungary weboldalán érhetők el.