A falban rejtőző "szörnyek" valójában méhek voltak

Amikor a hároméves Saylor Class arra panaszkodott szüleinek, hogy szörnyek vannak a szobája falában, a szülők nem tulajdonítottak neki jelentőséget, ám később kiderült, hogy több tízezer méh fészkelte be magát a gyermek szobájának falába.

Az eset az Amerikai Egyesült Államokban, az észak-karolinai Charlotte városában történt, egy százéves házban. A kislány édesanyja, Ashley Massis Class korábban megmutatta gyermekének a "Szörny Rt." című animációs filmet, amely a kisgyerekeket megijesztő szörnyekről szól. A szülők még egy palack vizet is adtak Saylor kezébe szórófejjel, hogy azzal űzze el a képzelt szörnyeket.

A család egyre gyanakvóbb lett, amikor Massis Class is észlelte a méheket a padláson és a kémény környékén. Egy rovarirtó cég bevonásával derült ki, hogy az Amerikában védett méhek költöztek be a házukba. Egy hőkamerát használó méhész végül felfedezte a méhek fészkét, amelyek már nyolc hónapja éltek együtt a családdal.

A méhész, akit a kislány szörnyvadásznak nevezett, egy hatalmas kaptárt talált a falak mögött. Massis Class szerint a méhek "úgy ömlöttek ki, mint egy horrorfilmben". A méhész 55-65 ezer méhet és 45 kilogramm méhsejtet távolított el a falból egy porszívózós módszerrel, és az állatokat egy méhmenedékhelyre szállították. A méhek az elektromos kábeleket is megrongálták, és a ház tulajdonosának biztosítása nem fedezte a rovarkárt. A családnak végül 20 ezer dollárba (körülbelül 7,3 millió forintba) került a méhek eltávolítása.