A Fundamenta-Lakáskassza új vezérigazgatója Morafcsik László

Morafcsik Lászlót, aki korábban a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezérigazgató-helyettese volt, nevezték ki a társaság új vezérigazgatójának, míg az igazgatóság elnöki posztját Barna Zsolt tölti be, aki az MBH Bank elnök-vezérigazgatója is egyben.

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezető testületeiben jelentős változások történtek, miután az MBH Bank többségi tulajdonossá vált a Fundamentában. A változásokat a vállalatirányítási modell megújítása és a testületi ülések döntései követték. Morafcsik László 2024. május 1-jétől tölti be a vezérigazgatói pozíciót, Tátrai Bernadett pedig, aki eddig az elnök-vezérigazgatói tisztséget viselte, 2024. április 30-ával távozik posztjáról, de továbbra is tanácsaival segíti az igazgatóságot.

Morafcsik László a Fundamenta alapítása óta, 1997 óta dolgozik a cégnél. Először 2004. október 1-jén lett a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. értékesítési igazgatója, majd 2007. május 1-jével az igazgatósági taggá választották. A Fundamenta-Lakáskassza Pénzügyi Szolgáltató Kft. értékesítésért felelős ügyvezető igazgatói posztját 2004 szeptemberétől tölti be, és 2017. január 1-jétől a vezérigazgató-helyettesi státuszt viselte. 2019. november 1-jétől pedig a Fundamenta Értéklánc Kft. ügyvezetőjeként is tevékenykedett.

A menedzsment és a testületek új összetétele

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. menedzsmentjében és testületeiben a következő személyi változások történtek:

  • Vezérigazgató: Morafcsik László
  • Vezérigazgató-helyettes: Soós Attila, IT és operáció divízió
  • Ügyvezető: Jakabfalvy Dóra, Üzleti divízió
  • Ügyvezető: Király Tamás, Pénzügyi divízió
  • Ügyvezető: Vizkelety Péter, Kockázatkezelési divízió.

Az igazgatóság új elnöke Dr. Barna Zsolt, az MBH Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója lett, további tagok között szerepel Ginzer Ildikó, Krizsanovich Péter, Morafcsik László és Soós Attila.

A felügyelőbizottság elnöki posztját Egerszegi Ádám tölti be, aki az MBH Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese, a tagok között pedig Török Ilona, Bakonyi András, Tóth-Zsinka Edit Júlia és Horváth Gergely található.