Magyar Péter feljelenti a kormánypropagandistákat

Magyar Péter, aki a magát vidékbarátnak hazudó kormányról és a lezárt utcákon kampányoló Orbán Viktorról beszélt, feljelentésekkel fenyegetőzik a propagandisták ellen.

Makón, ahol a Fidesz vezeti a várost, Magyar Péter a mezőgazdaság problémáira és a vidéki elvándorlásra hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy a magyar gazdák nehéz helyzetben vannak, példaként hozva a kínai dömpingáru és az ukrán búza importját, amelyek ellenére a kormány azt állította, megvédte a magyar termelőket. A politikus szerint a kormány nem használta ki az Európai Unió nyújtotta lehetőségeket, és példaként hozta fel Lengyelországot, ahol az agrárexport jelentősen megnőtt az uniós forrásoknak köszönhetően. Magyar Péter szerint ez nem a lengyel föld vagy a gazdák munkájának köszönhető, hanem annak, hogy a lengyel kormány a gazdák érdekeit nézte.

A demográfiai problémákra is kitért, megemlítve Csongrádot, ahol a népesség csökken, és sok a lakatlan, romos ház. A politikus szerint London a második legnagyobb magyar város az elvándorlás miatt.

Magyar Péter bírálta a kormány háborús narratíváját, és azt állította, hogy Magyarországon senki sem háborúpárti, mindenki békepárti, és senki sem akar fegyvereket küldeni Ukrajnába. A migrációs politikát is kritizálta, különösen az ázsiai vendégmunkások telepítését.

A közlekedési projektekről is beszélt, a szeged–hódmezővásárhelyi tram-traint és a Budapest–Belgrád vasútvonalat presztízsberuházásoknak nevezve, és kijelentette, hogy az utóbbira fordított összegből az egész magyar vasúthálózatot korszerűsíteni lehetne.

A politikus a saját ellenzéki plakátkampányokra is kitért, amelyekre szerinte több mint kétmilliárd forintot költöttek, de úgy véli, hogy a rossz reklám is reklám. Bejelentette, hogy pártjával petíciót indítanak, és a választások után csoportosan feljelentik a propagandistákat, száz ügyvéd fog ezen dolgozni.

Magyar Péter szerint a magyarok nem bal- vagy jobboldaliak, vidékiek vagy külvárosiak, fiatalok vagy idősek, hívők vagy ateisták, hanem egyszerűen magyarok, akiknek elege van az elmúlt 20 évből.