Sváby András és a TV2-től való távozása

Sváby András a Adom a napom című műsorban Geszti Péterrel beszélgetett élőben, ahol többek között a TV2-től való kirúgásának élményeiről is mesélt.

Sváby András a műsorban elmondta, hogy korábban több műfajban is kipróbálta magát, de ma már biztos abban, hogy a magazinműsorok állnak hozzá a legközelebb. Beszámolt arról is, hogy milyen érzések kavarogtak benne, amikor távoznia kellett a TV2-től. Elárulta, hogy klasszikus módon, papírdobozzal a kezében hagyta el az irodát, és a hátsó teherportán keresztül távozott az autójával, miközben úgy érezte, mintha egy óriás gombóc lenne a torkában és égne a szeme.

Sváby azt is hozzátette, hogy bár nem szokott könnyekig meghatódni, ebben a helyzetben úgy érezte, mintha sírna, de a könnyei inkább befelé folytak. Azt is elmondta, hogy az eset után úgy gondolta, befejezi a tévézést, de később mégis hiányzott neki a média világa. Végül úgy döntött, hogy még egyszer meg akarja mutatni, képes arra, hogy bármilyen méretű vagy profilú csatornánál kiugró nézettséget érjen el.

Az interjú során Sváby bevallotta, hogy már számos alkalommal kezdett új életet, amikor más-más területen próbált dolgozni. Említést tett arról is, hogy egy időben kvízműsor-vezetőként is megpróbálkozott, de a Falka a Játékos ellen című műsor nem hozta az elvárt nézettségi számot, így hamar elkaszálták. A műsorvezető elmondta, hogy nagyon érdekelte ez a műfaj, és kíváncsi volt arra, hogy milyen benne dolgozni, ám rájött, hogy ez nem éppen neki való.

Sváby kifejtette, hogy korábban próbálkozott kiszakadni a "naplós skatulyából", de ma már nem akar ebből kilépni, mert jól érzi magát ebben a szerepben. Hozzátette, hogy ma már csak magazinműsorokkal akar foglalkozni, és véleménye szerint egy csatorna sem tudna annyit fizetni neki, hogy híradót akarjon vezetni.

Az Adom a napom műsorát az nlc.hu-n lehetett követni, míg a VIASAT3-on ma este 20:00 órától Nagy Zsolt lesz Geszti Péter következő vendége.