A művészet és a gyógyulás kapcsolata

Mindennapi, mégis katartikus élmény, ahogy egy elolvasott irodalmi mű, egy meghallgatott zene, egy inspiráló képzőművészeti alkotás hat ránk. A Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány rendezvénye a művészet és a gyógyulás sokrétű kapcsolatát járja körbe.

A Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány 2024. május 29-én rendezi meg a Művészet és terápia című konferenciát a Fővárosi Állatkert Varázshegyében, ahol orvosok és pszichológusok is előadást tartanak a művészet gyógyító szerepéről. A konferencián művészetterápiás módszerekről is szó esik, és a művészet terápiás hatásait is bemutatják a résztvevőknek.

A rendezvényen számos ismert személyiség vesz részt, köztük Boldizsár Ildikó meseterapeuta, Csákányi Eszter színművész, Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója, és Czene Márta képzőművész. Emellett Szűcs Fatin Fanni művészetterapeuta, Szalai Lilla irodalomterapeuta, Szilágyi Klára építész, Elek Dóra rendező is jelen lesz, valamint bemutatkozik az Autistic Art, a Hangadó Afáziakórus és az Átkelő Galéria.

A konferencia célja, hogy a szakmai közönség és a művészetterápia iránt érdeklődők megismerjék a művészet és terápia összetett viszonyát. Az eseményen gazdag és élményszerű beszámolók, előadások, személyes beszélgetések várják a látogatókat. A rendezvényre való regisztrációhoz és jegyvásárláshoz az alapítvány weboldalán található linken keresztül lehet jelentkezni.