Azahriah a legértékesebb magyar celeb a Forbes szerint

A Forbes magazin idén is összeállította a legismertebb és legértékesebb magyar hírességek listáját, ahol Azahriah került az élre, megelőzve Sebestyén Balázst és Majkát.

A Forbes magazin tizenegyedik alkalommal rangsorolta a legértékesebb magyar celebeket, figyelembe véve üzleti és márkaértéküket. Az idei listán Azahriah, polgári nevén Baukó Attila végzett az első helyen, 22 helyet javítva a tavalyi pozíciójához képest, ezzel két év után letaszítva a trónról Majkát, aki 2022-ben és 2023-ban is a legértékesebb celeb volt. Az előzetes információk szerint a magazin augusztusi számában megjelenő harmincas listán Azahriah hat kategóriából három kategóriában – ismertség, láthatóság és online jelenlét – is győzedelmeskedett, és a leghallgatottabb magyar előadó a Spotify-on, akár ötvenmilliót is elkérnek egy koncertjéért, Tisza-kollekcióját pillanatok alatt kapkodták el a boltban, mozifilm forog róla, a tripla Puskás-koncertjével pedig történelmet írt.

Sebestyén Balázs a második helyre került, megelőzve a korábbi két évben listavezető Majkát, aki idén a harmadik helyre szorult vissza. Sebestyén idén is az ország legismertebb híressége, míg Majka huszonkét évvel a ValóVilág után is az egyik legláthatóbb celeb, aki hamarosan az X-Faktor mentoraként kerül képernyőre az RTL-en. Azahriah népszerűségét jelzi, hogy közösségi médiás felületein közel kétmillió követője van, és a nyomtatott bulvársajtóban is gyakran szerepel.

A listán előkelő helyet szereztek meg a Valmar formáció tagjai, Marics Peti és Valkusz Milán is, akik kilenc helyet léptek előre, és a negyedik helyen végeztek. Ördög Nóra az ötödik helyen áll, míg Palvin Barbi a hatodik helyen végzett, ami az eddigi legjobb listás helyezése. Istenes Bence és Rúzsa Magdi megosztva a hetedik helyet szerezték meg. Geszti Péter hosszú idő után újra a listára került, a kilencedik helyen.

Az újoncok között Krausz Gábor tűnik ki, aki a tízedik helyen debütált, és az elmúlt évben a leggyakrabban címlapon szereplő személy volt. Jákob Zoltán a tizennegyedik helyen áll, közel kétmilliós közösségimédia-birodalmat épített ki magának, míg T. Danny a húszadik helyen végzett, köszönhetően jelentős online jelenlétének.

A legkedveltebb celeb címet továbbra is Borbás Marcsi viseli, a tizenharmadik helyen állva, míg a leghitelesebbnek D. Tóth Krisztina számít, aki a huszonharmadik helyet foglalja el. Csobot Adél a tavalyi kilencedik helyről a huszonegyedikre esett vissza, Hosszú Katinka pedig a huszonnegyedik helyre zuhant, tizennyolc helyet veszítve. Idén a legértékesebb harminc közül kiszorultak olyan nevek, mint Alföldi Róbert, Stohl András, és Tóth Gabi, aki a teljes listán mégis szerepel.