Tragikus események Pest megyében

Pest megyében két szomorú esemény is történt: Dömsödön egy nő életét vesztette tűzesetben, míg egy kisgyermek majdnem megfulladt egy kerti tóban, de édesanyja és a mentőszolgálat közös erőfeszítésének köszönhetően túlélte.

Kedden késő este Dömsödön, a Középső úton egy hétvégi házban tűz ütött ki, amelynek következtében egy ötvenes éveiben járó nő életét vesztette. A negyven négyzetméteres ház teljes terjedelmében égett, és az oltás során a tűzoltók egy felrobbant gázpalackot is találtak, egy másikat pedig kihoztak az épületből. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át a szomszédos épületekre, és az oltás másfél órán át tartott. A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás keretében fogják kideríteni.

Az idei év első félévében 3305 lakóépület gyulladt ki, de csak tízben volt füstérzékelő, amelyek a tűz kezdeti fázisában megbízhatóan jeleznek. A füstérzékelők használata jelentősen növelheti a tűzből való időben történő menekülés esélyét.

Egy másik esetben Pest megyében egy kisgyermek esett egy kerti tóba játék közben. Az édesanya azonnal a vízből kimentette, de a gyermek már nem lélegzett. Az Országos Mentőszolgálat mentésirányítójának telefonos instrukciói alapján az édesanya megkezdte a kisfiú újraélesztését, ami sikerrel járt, és a gyermek légzése visszatért. A helyszínre érkező mentősök emelt szintű ellátásban részesítették a gyermeket, aki végül stabil állapotban került kórházba.

Az utóbbi időben több hősies mentés is történt, például egy hétéves kislány mentette meg édesapja életét, miután darazsak csípték meg, és az allergiás rohamot követően csak a kislány lélekjelenlétének köszönhetően maradt életben.