Kísérlet a rendőrök megvesztegetésére Kőbányán

Egy román férfi kétezer forinttal próbálta megvesztegetni a rendőröket Kőbányán, de a törvény őrei nem fogadták el az ajánlatot, és a férfit bíróság elé állították.

  1. április 14-én, délután négy órakor a Kőbányán szolgálatot teljesítő rendőrök egy parkoló autónál szembesültek azzal, hogy az elülső rendszámtábla hiányzik, a hátsó lökhárító sérült, és az egyik hátsó lámpa is megrongálódott, továbbá üvegtörmelék hevert az úttesten. A rendőrök az autó mellett álló harmincas éveiben járó román férfival szemben intézkedtek, aki átadta az iratait, ekkor derült ki, hogy a járművet és a rendszámtáblát körözik.

A férfi ezután próbálkozott a megvesztegetéssel, egy kétezer forintos bankjegyet nyújtott át a rendőröknek, mondván: "Haver, hagyjuk ezt az egészet, menjetek innen. Ez itt van, igyatok egy kólát." A rendőrök felszólították, hogy ne próbálkozzon megvesztegetni őket, mivel ez bűncselekmény, de a férfi mégis a rendőr zsebébe tette a pénzt.

A rendőrök nem fogadták el a pénzt, és a nyomozó ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyorsított eljárásban bíróság elé állították kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének elkövetése miatt. Az ügyben a Fővárosi Törvényszék fog dönteni.