Az első éjjel-nappali posta megnyitása Magyarországon

Nyíregyházán megnyitotta kapuit Magyarország első éjjel-nappali postája, ahol a Magyar Posta Zrt. új ügyféltér koncepcióját követve a lakosság számos postai és hivatalos ügyintézési szolgáltatást vehet igénybe automaták segítségével.

A Magyar Posta Zrt. elsőként Nyíregyházán, a Bethlen Gábor utcában alakította ki az éjjel-nappali ügyféltér koncepcióját, amely a nemzetközi trendeket követve hasonló az európai és ázsiai postai automatizált szolgáltatásokhoz. Az ügyfelek itt csomagfeladást és átvételt, hivatalos okmány- és járműügyeket intézhetnek, valamint készpénzt vehetnek fel az ATM-ből.

A postai szolgáltatások széles skáláját kínálják, többek között postafiók bérlését, letéti küldemények kézbesítését, csekkbefizetést az iCsekk applikáció QR-kódjainak segítségével, és csomagoláshoz szükséges eszközök, valamint postakész borítékok automatából történő vásárlását is lehetővé teszik.

A Magyar Posta Zrt. tervei szerint a közeljövőben további tizenkét helyszínen, köztük öt budapesti, valamint Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét és Miskolc postáin is elindítják az éjjel-nappali postai szolgáltatásokat.