Csak új betegeket fogad a jászberényi kórház gyermekneurológiai szakrendelése

Csak új betegeket fogad a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház gyermekneurológiai szakrendelése, a korábban odajáró több száz gyereknek pedig Budapestre kell utazniuk a Semmelweis Egyetem intézményébe – jelentette az ATV.

Az év végén távozott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház gyermekneurológiai szakrendelésének mindkét orvosa, és csupán egy új szakember érkezett a helyükre. Annak ellenére, hogy korábban ígéret hangzott el arra vonatkozóan, hogy az új orvos a régi betegeket is ellátja, ez nem valósult meg. A kórház a rendelés nehézségeiről nem tájékoztatta az önkormányzatot, a városvezetés csak a szülőktől értesült a helyzetről január végén.

A városvezetés időpontot kért a kórház megbízott főigazgatójával való találkozóra, hogy megbeszéljék, mi történt, és hogyan tudnának segíteni. Budai Lóránt polgármester szerint a főigazgató asszony magyarázata alapján a szerződést főleg anyagi okokból szüntették meg a két orvossal. A polgármester hozzáfűzte, hogy az önkormányzat anyagi támogatást ajánlott fel, de erre az intézményvezető még nem reagált. Az elmúlt évek során az önkormányzat többféleképpen is támogatta a kórház működését, és biztosak abban, hogy most is találnának megoldást a kialakult helyzetre.