Erdei Sándor távozott az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat éléről

Erdei Sándor, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetője saját kérésére távozott pozíciójából, helyét Csipkés Attila veszi át.

A Népszava értesülései szerint Erdei Sándor április 15-ei hatállyal mondott le az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat (OGYSZ) igazgatói posztjáról. Az OGYSZ honlapján egyelőre nem tükröződik ez a változás, továbbra is Erdei Sándor van feltüntetve országos igazgatóként, míg Csipkés Attila általános igazgatóhelyettesként szerepel. A Belügyminisztérium megerősítette, hogy Erdei helyett Csipkés Attila fogja ellátni az igazgatói feladatokat, aki korábban az általános igazgatóhelyettesi pozíciót töltötte be.

A szakszolgálat vezetőjének távozásáról a lap már egy hónappal ezelőtt értesült, de akkor az OGYSZ azt közölte, hogy nem történik személyi változás. A Belügyminisztérium is tagadta az értesüléseket a korábbi időszakban, és tévesnek nevezték az újság információit.

Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat 2021. július 1-jén alakult meg, mint a fővárosi és 19 megyei területi gyermekvédelmi szakszolgálatok egységes intézménye. Erdei Sándor által jegyzett köszöntőben kiemelték, hogy az OGYSZ létrehozásával a gyermekek otthont nyújtó ellátásoktól független képviselete valósul meg.