„Nudista wellness a belvárosban” – meztelenül fürdőzött egy férfi Szombathelyen

Akár 200 ezer forintos bírságot is kaphat az a férfi, aki meztelenül fürdőzött egy szombathelyi szökőkútban.

A szokatlan esemény szombat délután történt. Horváth Gábor, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője a Facebookon osztotta meg az esetet, megjegyezve, hogy "Szombathely az élmények városa. Nudista wellness a belvárosban." A képviselő azt is hozzátette, hogy a férfi a Fő téri szökőkútban fürdött meztelenül.

A vaol.hu helyi lap érdeklődött a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjénél, Seffer Lillánál, hogy történt-e intézkedés a meztelen fürdőzővel kapcsolatban. A rendőrség tájékoztatása szerint a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentés alapján a helyszínre érkeztek, ahol egy külföldi férfit igazoltattak. Az illetővel szemben a közerkölcs megsértése miatt szabálysértési eljárás indult, amely pénzbírsággal sújtható. A pénzbírság összege 6500 forinttól 200 ezer forintig terjedhet.

A külföldi turisták időnként problémát okoznak a szökőkutaknál és más nyilvános helyeken is, ahogy azt korábbi cikkünkben is megemlítettük. A megyei lap videót is közölt a rögtönzött fürdőzésről, amely közfelháborodást váltott ki.