Átmeneti zár a keszthelyi kórház szülészetén

Április 19-től kezdődően a keszthelyi kórház szülészeti osztálya átmenetileg nem fogad szülő nőket, a járóbeteg ellátás és az egynapos beavatkozások azonban továbbra is biztosítottak maradnak.

A kórház honlapján és közösségi médiában közzétett tájékoztatás szerint a szülészet bezárása április 19-én, jövő pénteken lép érvénybe. A bezárás ideje alatt a szülésre készülő nőknek Zalaegerszegre, Nagykanizsára, Ajkára vagy Kaposvárra kell utazniuk, mivel a Keszthelyi Kórház a térség négy kórházával kötött megállapodást a fekvőbetegek ellátásának folytonossága érdekében. A kórház tájékoztatása nem tér ki arra, hogy pontosan meddig tart majd a szülészet zárva tartása, és az okokat sem részletezi.

A Keszthelyi Kórház vezetése az irányító kórházzal együttműködve minden lehetséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a szülészet-nőgyógyászati betegellátás a lehető legrövidebb időn belül ismét helyben elérhető legyen. A bezárás hivatalos bejelentése előtt a kórház már kapcsolatba lépett az Országos Kórházi Főigazgatósággal, akik vasárnapra ígértek bővebb tájékoztatást az ügyben. Amint további információk érkeznek, a kórház honlapján és közösségi médiában várhatóan közzéteszik azokat.