A Kőröshegyi völgyhidat szombaton ismét megemelik

Ezen a szombaton fontos műveletre kerül sor a Kőröshegyi völgyhídon, amelynek során a hidat tartó pillérek állapotát fogják felmérni, beleértve az úgynevezett "saruk" vizsgálatát is.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a 17 évvel ezelőtti átadás óta először végzik el ezt a felmérést. A híd megemeléséhez speciális hidraulikus eszközöket használnak, amelyekkel a szerkezetet néhány milliméterrel emelik meg. A művelet néhány órát vesz igénybe, és a híd 38 sarujának vizsgálata miatt nem mindenhol lehet egyszerre emelni, ezért szükségessé vált egy második zárás is. A zárás időpontja április 13-án, szombaton 8 és 14 óra között lesz. Ha a saruk cseréjére van szükség, azt várhatóan augusztus végén vagy szeptember elején hajtják végre. A korábbi emelésről készült videó is megtekinthető.

A munkálatok idejére a közlekedők számára terelőutakat jelöltek ki. A Budapest felől érkezőknek a Zamárdi csomópontnál kell elhagyniuk a pályát, és Balatonszárszónál térhetnek vissza rá. Az országhatár felől érkezőknek pedig a Balatonszárszó csomópontnál kell lehajtaniuk, és Zamárdinál csatlakozhatnak vissza az autópályára.